Mūsų sportininkai Europos čempionate pasirodymą baigė

Nuo rugpjūčio 13 d. Miunchene vyksta Europos čempionatai 9-ių sporto šakų. Tarp jų ir stalo teniso. Šiame čempionate dalyvavo Kornelija Riliškytė, Emilija Riliškytė, Eglė Jankauskienė, Kęstutis Žeimys, Ignas Navickas, treneris Artūras Orlovas.
Kęstutis Žeimys pogrupyje žaidė tris susitikimus, su vengru ANDRÁS Csaba, lenku KULCZYCKI Samuel ir estu LIBENE Toomas. Prieš vengrą ir lenką pralaimėjo rezultatu 0:3, o prieš estą laimėjo rezultatu 3:0. Vyrų dvejetą Kęstutis žaidė su Ignu Navicku, pralaimėję pirmą susitikimą Turkijos atstovams YİĞENLER Abdullah Talha su GÜNDÜZ İbrahim, rezultatu 0:3, dvejetų varžybas lietuviai baigė.
Igno Navicko 24 pogrupio varžovai: serbas EVAJAC Dimitrije, vengras LAKATOS Tamás ir Juodkalnijos atstovas RADULOVIĆ Filip. Vengrui Ignas pralaimėjo rezultatu 0:3, Juodkalnijos ir Serbijos atstovams 1:3.
Emilija Riliškytė pogrupyje pralaimėjo ispanei ZHANG Sofia Xuan ir Prancūzijos atstovei GUISNEL Oceane rezultatu 1:3. Mišrų dvejetą E. Riliškytė poroje su Ignu Navicku pralaimėjo rezultatu 0:3 YIANGOU Marios su MELETIE Foteini iš Kipro. Moterų dvejetų rungtyje Emilija poroje su Kornelija Riliškyte pralaimėjo serbų porai TODOROVIC Andrea su SURJAN Sabina.
Kornelija Riliškytė 3 pogrupyje pralaimėjo rumunei DRAGOMAN Andree 0:3 ir serbei VIGNJEVIC Dragana 1:3. Mišrių dvejetų rungtyje su Kęstučiu Žeimiu pralaimėjo bulgarų porai rezultatu 0:3.
Eglė Jankauskienė pogrupyje pralaimėjo prancūzei LUTZ Charlotte rezultatu 2:3 ir Ukrainos atstovei BILENKO Tetiana. Moterų dvejetą Eglė žaidė kartu su Latvijos atstove Baiba Bogdanova. Sunkioje kovoje mūsų sportininkei su latve B. Bogdanova teko pripažinti priešininkių pranašumą,jos pralaimėjo rezultatu 2:3 (4;12;11;4;9).

Rugpjūčio 18 d. moterų ir vyrų dvejetų finalai, 21 d. moterų ir vyrų asmeninių finalai. Sekite rezultatus: https://results.mun.mev.atos.net/ECM2022/en/results/table-tennis/daily-schedule-date=2022-08-18.htm

Lietuvos moterų ir vyrų rinktinės šiais metais dar dalyvaus Baltijos šalių čempionate (rugsėjo 3-4 d., Estijoje) ir spalio 15-16 d. Europos atrankos komandiniame čempionate, vieta dar bus paskelbta.

Attachment