Eglė Jankauskienė – Baltijos šalių čempionato vicečempionė!

Rugsėjo 3-4 d. Viljandi mieste Estijoje vyko jau tradiciniu tapęs Baltijos šalių čempionatas, kuris kiekvienais metais vykdomas pagal eiliškumą vis kitoje šalyje. Dalyvavo po 4 vyrų ir moterų komandas: po 1 Latvijos ir Lietuvos ir po 2 šeimininkų Estų komandas. Vyko komandinės ir asmeninės rungtys.

Lietuvos moterų komandai atstovavo: Eglė Jankauskienė, Marija Mikalauskytė, Lina Martinkė, Auksė Gecevičiūtė ir Lukrecija Juchnaitė. Vyrų komandai atstovavo: Ignas Navickas, Tonetas Domeika, Valdas Martinkus, Lukas Rimkus ir Rokas Kisielius, treneris Artūras Orlovas.

 Moterų komanda pakartojo praėjusio čempionato rezultatą ir užėmė antrą vietą, nusileidusi pirmai šeimininkių komandai, 3 vietą užėmė Latvijos rinktinė, o ketvirtą – Estijos 2 komanda. Asmeninėje rungtyje sėkmingiausiai sužaidė E. Jankauskienė, finale 1:4 pralaimėjusi estei R. Hanson, A. Gecevičiūtė kovoje dėl 3 vietos 2:4 pralaimėjo estei V. Reinol, L. Juchnaitė ir M. Mikalauskytė užėmė 5-8 vietą.

Lietuvos vyrų rinktinei nepavyko pakartotinio praėjusio čempionato rezultato ir apginti nugalėtojų vardo. Lietuviai pralaimėjo abejoms Estijos komandoms, ir nugalėjusios Latvijos rinktinę, užėmė trečią vietą. Šeimininkų komandos užėmė pirmą ir antrą vietas, ketvirta liko Latvijos rinktinė. Asmeninėje rungtyje V. Martinkus, I. Navickas, L. Rimkus ir R. Kisielius susitikimus pralaimėjo ketvirtfinalyje ir pasidalino 5-8 vietas.

Rezultatus rasite: https://uus.lauatennis.ee/balti-meistrivoistlused-3-4-september-2022-viljandis/

Baltijos šalių čempionate teisėjavo Lietuvos teisėjas – Šarūnas Stankevičius

Sveikiname varžybų prizininkus ir jų trenerius!

2023 metų Baltijos šalių čempionato šeimininkė bus Lietuva. Tikimės, kad namų sienos padės iškovoti čempionų titulus!

 

Attachment