TRENERIŲ SEMINARAS LATVIJOJE

 

Rugsėjo 10-11 d. Iecavoje (Latvija) treneriai Markas Vaitonis ir Lorenas Vismantas dalyvavo Latvijos stalo teniso federacijos ir Europos stalo teniso sąjungos organizuotame seminare.

Seminarą vedė Linus Mernsten – vyriausiasis Danijos stalo teniso rinktinės treneris.

Treneriai turėjo galimybę susipažinti su pastarųjų metų stalo teniso žaidimo technikos ir strategijos pokyčiais, dalyvauti diskusijose apie įvairiose Europos šalyse esančius trenerių darbo sąlygų panašumus ir skirtumus. Treneriai įgijo naujų žinių apie darbą su žaidėjų grupėmis, atsižvelgiant į jų individualius poreikius.

Linus Mersnsten atkreipė dėmesį į nuolat savo taisyklėmis, inventoriumi, dinamiškumu besikeičiantį stalo teniso sportą. Trenerio nuomone, siekiant didinti stalo teniso dinamiškumą, per artimiausius kelerius metus gali būti įvedami pakeitimai, kurie žaidimo trukmę sumažintų dar labiau. 

Nors kol kas nežinom nei kada, nei kaip keisis stalo tenisas, mes – treneriai turėtumėme padėti sportininkams ugdyti savo kūrybiškumą, pasinaudojant turimomis žiniomis, derinant skirtingus pratimus bei gerinant dėmesio sutelkimo įgūdžius, reikalingus patekus į sudėtingas situacijas.

Informaciją parengė Lorenas Vismantas

Attachment