Lietuvos stalo teniso rinktinės kovos dėl kelialapių į Europos komandinį čempionatą

Lietuvos stalo teniso vyrų ir moterų rinktinių artėjantį savaitgalį laukia atrankos turnyrai į 2023 m. Europos komandinį čempionatą. Antrąjį atrankos etapą Lietuvos vyrai sieks įveikti Graikijoje, moterų laukia artimesnė kelionė į kaimyninę Latviją.

Lietuvos moterų rinktinė, pagal praėjusiame čempionate pasiektus rezultatus, iškart pateko į antrąjį Europos čempionato atrankos etapą ir žais B5 grupėje. Spalio 15-16 d. Latvijos Saldus mieste vyksiančiame turnyre lietuvės susitiks su šeimininke Latvijos rinktine bei Bulgarijos komanda. Į finalinį Europos čempionato atrankos etapą pateks dvi geriausios grupės ekipos.

Lietuvos rinktinei atstovaus seserys Kornelija ir Emilija Riliškytės, Eglė Jankauskienė bei Lukrecija Juchnaitė.

„Rinktinės lydere jau ne pirmus metus yra pasaulio jaunučių čempionato prizininkė Kornelija Riliškytė. Lietuvos suaugusiųjų rinktinei 19-etė Kornelija atstovauja jau nuo 13 metų ir yra sukaupusi daugiausia tarptautinių varžybų patirties. Kova dėl pirmos vietos, manau, kad vyks tarp mūsų ir Bulgarijos rinktinių. Bulgarės demonstruoja gan gerus rezultatus Europos jaunių ir jaunimo čempionatuose, yra tarp vidutiniokių suaugusiųjų pirmenybėse, be to, nėra parankios varžovės dėl savo žaidimo stiliaus. Latvijos ekipą priskirčiau prie grupės autsaiderės. Latves nesunkiai įveikiame visose varžybose“, – teigė Lietuvos moterų rinktinės trenerė Jolanta Prūsienė.

Lietuvos vyrų rinktinė atranką į Europos komandinį čempionatą pradėjo nuo pirmojo etapo. C grupėje Lietuvos stalo tenisininkai pranoko Kipro, Armėnijos, Škotijos, San Marino ir Maltos rinktines. Antrojo etapo B1 grupėje Lietuvos rinktinė spalio 15-16 d. Pirėjuje susitiks su šeimininke Graikijos rinktine bei Bosnijos ir Hercegovinos komanda. Į finalinį atrankos etapą pateks dvi ekipos.

Lietuvos rinktinei atstovaus Kęstutis Žeimys, Ignas Navickas, Matas Vilkas ir Valdas Martinkus.

„Rinktinei negalės padėti šių metų Lietuvos čempionas Alfredas Udra, taip pat Tomas Mikutis. Tikimės, kad lyderio naštos imsis Kęstutis Žeimys, kuris jau kelerius metus treniruojasi ir žaidžia Vokietijoje ir yra nestandartinis žaidėjas. Ryškūs atrankos turnyro favoritai yra Graikijos stalo tenisininkai. Graikijos rinktinei atstovauja du stalo tenisininkai, kurie per savo karjerą buvo pakilę į geriausių pasaulio žaidėjų 50-uką. Manau, kad viską lems mūsų susitikimas su Bosnijos ir Hercegovinos komanda. Tikimės laimėti ir pratęsti kovą dėl kelialapio į Europos čempionatą“, – sakė Lietuvos vyrų rinktinės treneris Artūras Orlovas.

Į Europos komandinį čempionatą pateks po 24 vyrų ir moterų rinktines. Europos čempionatas vyks 2023 m. rugsėjo 10-17 d. Švedijos mieste Malmėje. Čempionų titulą tiek vyrų, tiek ir moterų varžybose gins Vokietijos rinktinės.