VILNIUJE VYKSTA ITTF LEVEL 1 – PTT TRENERIŲ KVALIFIKACIJOS KĖLIMO KURSAI

Lapkričio 24 dieną startavo tarptautinės stalo teniso federacijos mokymai treneriams. Tautinio olimpinio komiteto (TOK) subsidija mokymams buvo gauta iš Olimpinio solidarumo programos. Projektą, finansavimui gauti,  teikė LSTA tarptautinių ryšių vadovė Eglė Kažytė.  Mokymai vyksta Lietuvos stalo teniso asociacijai (LSTA ) bendradarbiaujant su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK), su tarptautine stalo teniso federacija (ITTF) ir Olimpiniu solidarumu.

Mokymus veda ekspertė – lektorė Pasinthe Osman iš Egipto, kurią delegavo ITTF. P. Osman akredituota ITTF lektorė, įvairių amžiaus grupių rinktinių trenerė. Mokymai susideda iš teorinės ir praktinių dalių. Mokymų metu treneriai išgirdo daug naudingos informacijos apie stalo teniso, fizinio parengtumo treniruočių technikas. Viena mokymų diena buvo skirta parengti trenerius darbui su neįgaliaisiais. Praktinės sesijos metu treneriai žaidė sėdėdami vežimėliuose, naudodamiesi pažastiniais ir alkūniniais ramentais. Po sesijos keletas trenerių dalinosi savo išgyvenimais, kai reikėjo atsisėsti į vežimėlį jauku nebuvo. Treneris Viktoras pasakojo, kad jis ne kartą vykdęs, sportininkams su negalia, stalo teniso čempionatus.  Treneriai gavo naudingų patarimų ir informacijos apie darbą su sportininkais turinčiais negalią.

Po penkių dienų ITTF Level 1- PTT mokymų startavo jaunučių amžiaus grupės stovykla. Stovykloje dalyvauja stalo tenisininkai iš Vilniaus, Kauno ir Šalčininkų. Lektorė P. Osman parengė stovyklos planą, pagal kurį vyksta stovykla ir treneriai iš kart po mokymų gali pritaikyti įgytas žinias.

Trenerės Gabrielės dalyvauja du sportininkai stovykloje, ji sako, kad tiek sportininkams, tiek jai yra gera patirtis, kadangi lektorė duoda naudingų patarimų, pataiso žaidėjo judesį, parodydama kaip jį atlikti teisingai.

Paskutinę mokymų dieną treneriams bus įteikti Olimpinio solidarumo sertifikatai, o ITTF sertifikatus treneriai gaus kai po mokymų dar atliks 30 val. praktiką ir bus parengtos ataskaitos.