Savaitgalį vykusio komandinio čempionato 1-ojo turo apžvalga

Savaitgalį vykusiose komandinio čempionato varžybose aukščiausioje vyrų lygoje be pralaimėjimų 1-ąjį turą užbaigė penkios komandos iš 12 dalyvavusių: „N.Ž. 1“ (Vilnius), „Vijurkas -1“ (Mažeikiai), „VH odontologijos klinika“ (Kelmė), „Rytas 1“ (Vilkaviškis), „Naminiai Jolantos šakočiai“ (Kaunas).

Komanda „N.Ž 1“ nesunkiai įveikė abu varžovus: komandą „Grigiškės 1“ (Vilnius) rezultatu 5:2 ir komandą „ST Tauras“ (Kaunas) 5:1. „N.Ž 1“ komandoje žaidė: Vilius Samakaljevas, Amirreza Abbasi, Klaidas Čepaitis.

Po atkaklios kovos komanda „Vijurkas-1“, kuriai atstovavo – Tonetas Domeika, Arnoldas Domeika, Aleksandrs Maskaļonoks, įveikė „Br. Balaišienės v. komandą“ (Vilnius) rezultatu 5:4, o komandą „SM Gaja“ (Kaunas) 5:0.

Komanda „VH odontologijos klinika“, už kurią žaidė – Mantas Andruška, Dovydas Bagdonas, Martynas Glodenis, vienodu rezultatu 5:1, nesunkiai įveikė Vilniaus ir Gargždų komandas: „Grigiškės 1“ (Vilnius) ir „Gargždų sporto centras – 2“ (Gargždai).

Tarp šventusių abi pergales buvo ir „Rytas 1“ komanda, už kurią atkakliai kovojo – Vytautas Rybakas, Ignas Navickas ir Karolis Kasparaitis ir nugalėjo abi Kauno komandas: rezultatu 5:3 „Raudona Juoda“ ir 5:1 „SM Gaja“.

Ir penktoji komanda, kuriai šypsojosi sėkmė buvo „Naminiai Jolantos šakočiai“. Ji rezultatu 5:1 įveikė „Panevėžio SC“ ekipą, kurioje žaidė tik 2 sportininkai, o rezultatu 5:3 nugalėjo komandą iš Kauno „Raudona Juoda“. Už ekipą „Naminiai Jolantos šakočiai“ žaidė – Emils Lutinskis, Aidas Čaponka, Aleksas Vinogradovas.

Sekmadienį kovas pradėjo aukščiausios lygos moterų komandos, tarp kurių pirmąjį turą be pralaimėjimų užbaigė taip pat 5-ios komandos: „Gargždų sporto centras“ (Gargždai), „Virmebas“ (Utena), „Vijurkas“ (Mažeikiai), „Raudona Juoda“ (Kaunas), „Sokol“ (Šalčininkai).

Net dvi komandos – „Gargždų sporto centras“ ir „Virmebas“ (Utena), „sausu“ rezultatu 5:0 įveikė savo varžovus. Komanda iš Gargždų nugalėjo – „Kauno raj. SM“ ir „SM Gaja 2“, o ekipa iš Utenos įveikė komandas: „Dubysa“ (Šiauliai) irKauno raj. SM“. Už „Gargždų sporto centro komandą“ žaidė : Andželika Petrauskienė, Kornelija Ščiglaitė ir Auksė Gecevičiūtė. „Virmebas“ komandai atstovavoEivilė Abramavičiūtė, Almina Saibutytė, Lina Martinkė, Virginija Liškauskienė, Aurelija Kybartaitė.

Tarp sėkmingai užbaigusių pirmąjį turą taip pat buvo komanda „Vijurkas“ (Mažeikiai), kuri užtikrintai rezultatu 5:1 nugalėjo ekipą iš Kauno „Draugystė“ bei 5:2 komandą „Panevėžio sporto centras-Fuksas“. Už „Vijurko“ komandą žaidė: Ramunė Tumėnienė, Simona Rimkevičiūtė ir Eglė Jankauskienė.

Komanda iš Kauno „Raudona Juoda“ solidžiu skirtumu nugalėjo komandas – „Sostinė“ (Vilnius) rezultatu 5:1 ir 5:2 „Dubysa“ (Šiauliai). „Raudona Juoda“ komandai atstovavo: Sabina Musajeva, Monika Mazur ir Karina Ivanauskaitė.

Jauniausios sudėties komanda „Sokol“ už kurią žaidė D. Adlytė, V. Ramaško, Julija Valiukevič ir A. Rackevič nugalėjo ekipą „Vilniaus Universitetas“ (Vilnius) rezultatu 5:2, o komandą „Sostinė“ (Vilnius) – 5:3.

Be aukščiausios lygos komandų, Širvintų sporte centre, taip pat varžėsi vyrų pirmos lygos 24 ekipos, kurios buvo suskirstytos į 2 grupes po 12 komandų.

1-os grupės ekipos, kurios šeštadienį nepatyrė nei vieno pralaimėjimo buvo: „Jonavos STK-1“ (Jonava), „Rūdė-2“ (Šiauliai), „STK Topsas – Skirmandera“ (Kelmė), „Lazdijų sporto centras“ (Lazdijai).

2-os grupės komandos, kurioms pavyko iškovoti visus susitikimus, buvo: „Raudona Juoda“ (Kaunas), „Sokol“ (Šalčininkai), „Švara“ (Kaunas), „Reaktorius“ (Vilnius).

Varžybų rezultatus rasite: https://rezultatai.stalotenisas.lt/#/competition-group/113

Attachment