LIETUVOS JAUNIMO ČEMPIONATO NUGALĖTOJAIS TAPO KORNELIJA RILIŠKYTĖ IR MEDARDAS STANKEVIČIUS

Šiandien, sporto mokykloje „Tauras“vyko Lietuvos jaunimo čempionatas. Asmeninėse varžybose dalyvavo 16 vaikinų ir 16 merginų.

Dėl pirmos vietos finale varžėsi SM „Gaja“ sportininkas Medardas Stankevičius (tren. Viktoras Stankevičius) prieš SM „Tauras“ sportininką Agnių Kačerauską (tren. Audrius Kačerauskas). Rezultatu 4:0 nugalėjo M. Stankevičius. Dėl trečios vietos kovojo Irmantas Daukontas (tren. Raimondas Jackevičius) iš Mažeikių prieš Rimą Lesiv (Saulius Bureika) iš Jonavos. Rezultatu 1:3 I. Daukontas nusileido R. Lesivui. Trečios vietos laimėtojų taure ir bronzos medaliais apdovanoti abu sportininkai. 

Moterų finale susitiko Emilija Riliškytė su Kornelija Riliškyte. Rezultatau 4:2 Kornelija nugalėjo sesę ir tapo šių varžybų čempione. Bronzos medalį iškovo Augustė Melaikaitė (tren. Valdas Martinkus), nugalėjusi Mariją Mikalauskytę rezultatu 3:0. Sportininkės abi apdovanotos už 3-ią vietą.

Mišrių dvejetų rungtyje dalyvavo 12 porų. Žaidė vieno minuso sistema. Finale Medardas Stankevičius su Kornelija Ščiglaite (SM „Tauras“, tren. Algirdas Majorovas) kovojo prieš R. Lesivą su A. Melaikaite. Rezultatu 3:1 nugalėjo Rimas Lesiv ir Augustė Melaikaitė. 

Trečios vietos laimėtojai mišrių dvejetų rungtyje: Martynas Glodenis su Laura Grigorukaite (Panevėžio KKSC, tren. Valdas Martinkus) ir Adomas Zabelevičius su Gerda Šišanovaite (SM „Tauras“, tren. Inga Kardauskaitė Orlovienė).

Merginų dvejetų rungtyje dalyvavo 7 poros. Trečią vietą iškovojo Simona Rimkevičiūtė (Mažeikių SM, tren. Raimondas Jackevičius) su Goda Dovydaityte (SM „Dubysa“, tren. Lina Sabaliauskienė) ir Gerda Šišanovaitė su Marija Mikalauskyte (SM „Tauras“, tren. Inga Kardauskaitė Orlovienė, Artūras Orlovas). Finale varžėsi panevėžietės Augustė Melaikaitė su Laura Grigorukaite (Panevėžio KKSC, tren. Valdas Martinkus) ir vilnietės Meida Sereikaitė (SM „Tauras, tren. Jelena Anikejeva) su Kornelija Ščiglaite (SM „Tauras“, tren. Algirdas Majorovas). Rezultatu 3:0 nugalėjo ir aukso medaliais buvo apdovanotos vilnietės K. Ščiglaitė su Meida Sereikaite. 

Vaikinų dvejetų rungtyje dalyvavo 8 poros. Trečią vietą iškovojo Ignas Šišanovas (SM „Tauras“, tren. A. Orlovas) su Luku Laketčenko (SM A. Ratkevičiaus, tren. Viktoras Frizel) ir Osvaldas Juodelis (Utenos DSC, tren. Edgaras Kovėra) su Viliumi Samakaljevu (NŽ klubas, tren. Khen Alon).

Finale susitiko Medardas Stankevičius su Aleksandru Chmelevskiu (SM „Gaja“, tren. Viktoras Stankevičius, Romas Stankevičius) ir Agnius Kačerauskas su Adomu Zabelevičiumi (Vilnius). Rezultatu 3:0 vilniečiai įveikė kauniečių porą ir tapo vaikinų dvejetų rungties čempionai. 

Attachment