Jaunių ir jaunučių rinktinių nariai dalyvavo tarptautiniame turnyre

Kovo 27-29 Berlyne vyko tarptautinis turnyras „WTT Youth Contender Berlin“.  Turnyre dalyvavo penki sportininkai iš Lietuvos, U15, U17 ir U19 amžiaus grupėse.

U-17 amžiaus grupėje dalyvavo 127 dalyviai. Lietuvos jaunių rinktinės narys Ignas Šišanovas rezultatu  3:2 įveikė Kasper Parkovski (Lenkija), 3:0 Noe Keusch(Šveicarija) ir pateko  tarp geriausių 128 žaidėjų. Dėl patekimo į 64-uką nereikėjo žaisti. Dėl patekimo į 32-uką laimėjo rezultatu 3:2 prieš Peter Alestedt (Švedija), o vėliau, dėl patekimo į 16-uką nugalėjo  Nico Thoennissen (Vokietija) rezultatu 3:0. Vėliau Ignas patyrė nesėkmę ir nepateko į  8-uką, pralaimėjo stipriam Kinijos žaidėjui Fei Junhang.
Lietuvos jaunučių rinktinės narys Arnas Saparis (2008 gim.m., SM „Gaja“, Kaunas) pogrupyje pralaimėjo abu susitikimus: pirmą rezultatu 0:3 prieš Patryk Zyworonok (Lenkija), o antrą 1:3 Stefan Radonjič (Montenegro) ir žaidimą baigė.
Lietuvos jaunučių rinktinės narys Martinas Frizelis (2009 gim.m., Šalčininkų r. A. Ratkevičiaus SM) pogrupyje taip pat pralaimėjo abu susitikimus prieš  uzbeką Shokhaukh Islandorov ir italą Erik Paulina tuo pačiu rezultatu 0:3.
Toje pačioje U17 amžiaus grupėje Kasparas Marozas (2008 gim.m., SM „Sostinės tauras“) pralaimėjo abu susitikimus: pirmą prancūzui Nathan Pilard, o antrą  Danijos atstovui, bet mūsų kraštiečiui Dominykui Samuoliui. Po dviejų pralaimėjimų šioje grupėje Kasparui varžybos baigėsi.
Vilius Kavaliauskas (2006 gim.m., SM „Gaja“, Kaunas) pogrupyje pralaimėjo taip pat abu susitikimus. Pirmą susitikimą prieš  Michail   Wandolowich (Lenkija ), rezultatu 0:3 ir  tokiu pačiu rezultatu prieš Tsubasa Okamoto (Japonija) ir iškrito  iš tolemesnių varžybų.
U-15 amžiaus grupėje dalyvavo 100 dalyvių.
Martinas Frizelis pogrupyje pralaimėjo rezultatu 0:3 prieš Samuel Michna (Lenkija) ir laimėjo 3:2 prieš Ondrej Moravek (Čekija) ir pateko tarp geriausių 64-uko žaidėjų. Dėl patekimo į 32-uką pralaimėjo 0:3 Botand Varga (Vengrija).
Kasparas Marozas pogrupyje pralaimėjo prieš Isaak Kingjanu (Didžioji Britanija), rezultatu 0:3, vėliau nugalėjo  Oleg Yakovlev (Kazachstanas), rezultatu 3:1 ir rezultatu  0:3 pralaimėjo prieš LO ko kit (Hong Kongas).
Arnas Saparis žaidė tris susitikimus, du pralaimėjo rezultatu 0:3, jo varžovai buvo  Kong Youde (Kinija) ir Adam Smoter (Lenkija). Arnui pavyko nugalėti Ukrainos sportininką Artem Shurenko (Ukraina) rezultatu 3:2.
U-19 amžiaus grupėje dalyvavo 97 dalyviai.
Vilius Kavaliauskas pogrupyje pralaimėjo rezultatu 0:3 Huang Youzhang (Kinija) ir 1:3 Antonio Gordano (Lenkija ). Ignas Šišanovas pogrupyje pralaimėjo rezultatu 1:3 Lelian Besnier (Prancūzija) ir laimėjo 3:0 prieš Darius Fahimi (JAV) ir pateko į 64-uką. Dėl patekimo į 32-uką pralaimėjo Wang Tingyu (Kinija).

Attachment